Składniki na 4 porcje:
- 1 cebula
- 12 plastrów schabu (po 50 g)
- 12 plastrów bekonu
- łyżka ostrej musztardy
- 250 g śmietany kremówki
- 150 g twarożku z ziołami prowansalskimi
- 1 serek topiony śmietankowy (62,5 g)
- 2 łyżki marynowanego pieprzu
- pęczek natki pietruszki
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w krążki. Patelnię z metalową rączką posmarować tłuszczem i nałożyć cebulę. Każdy kawałek mięsa zawinąć w plaster bekonu, z każdej strony posmarować musztardą i ułożyć na cebuli. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 40 minut.
Śmietanę, twarożek, serek topiony i pieprz podgrzać, wymieszać. Pietruszkę posiekać, dodać do sosu. 10 minut przed końcem pieczenia sos wylać na mięso. Można dekorować natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 minut
Jedna porcja zawiera: 2730 kJ/652 kcal
źródło:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz