poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Sos do potraw z grilla - sos do mięsa i sałatek


Sos do potraw z grilla

Składniki:

dla 2-4 osób
  • świeży ogórek, 1 mały
  • czosnek, 2 ząbki
  • Miód, 1 łyżeczka
  • musztarda francuska gruboziarnista, 1 łyżeczka
  • majonez, 3 łyżki
  • jogurt naturalny /najlepszy jest grecki/, 1 szklanka
  • rozmaryn suszony, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz, do smaku
 

Opis przygotowania:

czas przygotowania: 
 
obranego ze skórki ogórka ścieramy na grubej tarce, wciskamy czosnek, dodajemy miód, musztardę, majonez i jogurt oraz przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy.
Podajemy do mięs z grilla, sos doskonale uzupełnia też sałatki...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz