sobota, 28 kwietnia 2012

Grilowana pierś kurczaka


Grilowana pierś kurczaka

Składniki:


dla 1 osoby
  • Pierś kurczaka, pojedyncza
  • vegeta, 2 łyżki
  • pikantna przyprawa do grilla, 2 łyżki
 

Opis przygotowania:

czas przygotowania: 
 
1. Pierś kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół, posypać vegetą i pikantną przyprawą do grilla z obu stron (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem i zostawić na noc w lodówce, żeby mięsko "przeszło" przyprawami).

2. Grilować na mocno rozgrzanej patelni grilowej z obu stron.

3. Można podawać z ryżem, frytkami lub pieczywem oraz sałatą z vinegrettem lub warzywami na parze lub z wody i sosem np. czosnkowym wg uznania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz