Składniki:
- Pierś kurczaka, pojedyncza
- vegeta, 2 łyżki
- pikantna przyprawa do grilla, 2 łyżki
Opis przygotowania:
czas przygotowania:
1. Pierś kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół, posypać vegetą i pikantną przyprawą do grilla z obu stron (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem i zostawić na noc w lodówce, żeby mięsko "przeszło" przyprawami).
2. Grilować na mocno rozgrzanej patelni grilowej z obu stron.
3. Można podawać z ryżem, frytkami lub pieczywem oraz sałatą z vinegrettem lub warzywami na parze lub z wody i sosem np. czosnkowym wg uznania.
2. Grilować na mocno rozgrzanej patelni grilowej z obu stron.
3. Można podawać z ryżem, frytkami lub pieczywem oraz sałatą z vinegrettem lub warzywami na parze lub z wody i sosem np. czosnkowym wg uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz