Faszerowane jajka - składniki
- 10 jajek
- 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku albo koperku
- 4 łyżki śmietany 30%
- 2 łyżki masła
- sól i dużo pieprzu
- bułka tarta
- masło do smażenia
Faszerowane jajka - sposób przygotowania
Jajka gotuję na twardo. Studzę. Przecinam na połówki. Wyjmuję żółtka i białka. Ucieram. Dodaję sól, pieprz, śmietanę, szczypiorek (koperek), masło.
Napełniam masą skorupki jajek. Obtaczam w bułce tartej.
Smażę na rozgrzanym maśle, chwilę, na złoty kolor.
Napełniam masą skorupki jajek. Obtaczam w bułce tartej.
Smażę na rozgrzanym maśle, chwilę, na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz