Składniki
- mięso wołowe mielone 75 dag
- Cebula biała 4 szt
- Czosnek 2 ząbki
- Sól 2 łyżeczki
- Pieprz 1/4 łyżeczki
- ziemniaki surowe starte 1/4 szklanki
- Jajo kurze 1 szt
- Woda 1/4 szklanki
- tłuszcz 4 łyzki
Przygotowanie
Wykonanie:
Mięso mielone wymieszać z dwoma cebulami drobno pokrojonymi, zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem, starymi ziemniakami ,jajkiem i wodą dokładnie wymieszać. Uformować 8 kotletów, kłaść na gorący tłuszcz, dodać 2 cebule pokrojone w plasterki i smażyć na wolnym ogniu 15 minut. W międzyczasie mieszać cebulę , obracać kotlety i dosmażyć przez następne 10 minut.
źródło: http://smaker.pl/przepis-izraelskie-kotlety-mielone,119697,tradycyjna-kuchnia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz