Składniki
- 400 g łopatki wieprzowej
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 bułka (kajzerka)
- 1 jajko
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- smalec
- sól, pieprz
Przygotowanie
Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy.
Łopatkę mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko i śmietanę. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym smalcu.
Łopatkę mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko i śmietanę. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym smalcu.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kotlety-mielone-ze-smietana,119460,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz