Składniki
- kasza jaglana 1 szklanka
- Woda 2 szklanki
- Masło 1 łyżeczka
- Jajo kurze 2 szt
- Ser żółty starty 5 łyżek
- sól i pieprz do smaku
- zioła 1 łyżeczka posiekane
- olej do smażenia
- bułka tarta do panierki
Przygotowanie
Wykonanie:
Kaszę jaglaną ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem masła. Wystudzić, wymieszać z jajkami, przyprawami do smaku i startym serem. Uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z dowolnym sosem i surówką, jako danie samodzielne lub do obiadu zamiast ziemniaków.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kotlety-jaglane-z-zoltym-serem,119430,tradycyjna-kuchnia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz