Składniki
- 500 g średniej wielkości krewetek (obranych z ogonkami)
- 2 duże obrane pomidory
- 1 łyżka świeżego imbiru
- 1 czerwona cebula
- 4 ząbki czosnku
- 165 ml mleka kokosowego
- 2 łyżeczki pasty curry
- 3 łyżki masła ghee
- sok z połowy cytryny
- listki kolendry
Przygotowanie
Krewetki oczyściłem z czarnej żyłki na grzbiecie. Posiekałem drobno imbir, pomidory i cebulę. Wycisnąłem czosnek. Rozgrzałem na patelni masło, wrzuciłem czosnek i imbir, dodałem cebulę i pomidory. Dusiłem pod przykryciem 2-3 minuty. Następnie dodałem sok z cytryny, mleczko kokosowe i pastę curry. Wszystko dokładnie wymieszałem, doprowadziłem do wrzenia. Na koniec dodałem krewetki, podgrzewałem je, aż zrobiły się różowe.
źródło: http://smaker.pl/przepis-krewetki-tricon,119422,obserwator.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz