Składniki
- 250 g makaronu penne
- 30 g pieczarek
- 30 g salami
- 30 g czerwonej papryki
- 100 g sera mozarella
- 100 g przecieru pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- Oregano, bazylia
- Oliwa z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Przecier wymieszaj z 50 ml zimnej wody, dodaj oregano, zmielony czosnek, sól i pieprz do smaku.
Pokrój pieczarki i czerwoną paprykę.
Wysmaruj oliwą z oliwek naczynie żaroodporne, wrzuć ugotowany makaron, wlej przygotowany wcześniej z przecieru pomidorowego sos, posyp serem mozzarella, dodaj salami, pieczarki i czerwoną paprykę.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni i piecz 10-15 minut. Podawaj ze świeżą bazylią.
źródło: http://smaker.pl/przepis-prosta-i-szybka-domowa-pizza-makaronowa,121961,alepysznie.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz