Składniki
- Twaróg 1/2 kg
- Marchew 4 szt
- grysik 2 łyzki
- Cukier 1 łyżka
- masło 1 łyzka
- Jajo kurze 1 szt
- sól do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie
Wykonanie:
Marchew obrać, pokroić na kawałki i ugotować w małej ilości wody z masłem, następnie utłuc. Dodać mannę, twaróg, jajko, cukier i sól do smaku. Wymieszać składniki i smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną na ciepło
Marchew obrać, pokroić na kawałki i ugotować w małej ilości wody z masłem, następnie utłuc. Dodać mannę, twaróg, jajko, cukier i sól do smaku. Wymieszać składniki i smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną na ciepło
źródło: http://smaker.pl/przepis-placuszki-regionalne-z-kuchni-wschodniej,119417,tradycyjna-kuchnia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz