Składniki
- 40 dag żółtej fasolki szparagowej 1 marchewka
- 1 cebula 4 średnie ziemniaki
- 1 pietruszka nać selera
- sól i pieprz do smaku olej do smażenia
Przygotowanie
Fasolkę płuczemy, obcinamy końce, przekrawamy na pół i przekładamy do garnka. Pozostałe warzywa obieramy. Ziemniaki, marchew, pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do fasolki. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy do warzyw. Garnek z warzywami zalewamy wodą, dodajemy sól i pieprz, gotujemy pod przykryciem ok 40 minut. Nać selera kroimy na małe kawałki.
W między czasie robimy grzanki.
Ugotowaną i przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Przelewamy do bulionetek, posypujemy natką selera i dodajemy grzanki
W między czasie robimy grzanki.
Ugotowaną i przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Przelewamy do bulionetek, posypujemy natką selera i dodajemy grzanki
źródło: http://smaker.pl/przepis-zupa-krem-z-zoltej-fasolki-szparagowej,119369,ekspansja-smaku.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz