Składniki
- 1 op makaronu - Muszle Duże
- 1 puszka maku
- Bakalie :
- 2 op płatków migdałów , 1 op orzechów włoskich
- 1 op fig suszonych , kilka suszonych śliwek i moreli
- 2 op skórki pomarańczowej
- 1 op słonecznika
Mak z puszki przełożyć do miski i dodać pokrojone bakalie. Zostawiając trochę płatków migdałowych i skórki pomarańczowej do ozdobienia.
Masę makową dokładnie wymieszać z bakaliami i jeżeli trzeba to dosłodzić miodem.Choć ja nie dosładzałam swoich muszelkowych makiełek.
Po ugotowaniu i ostudzeniu "klusek" w każdą muszlę włożyć makowy farsz i ułożyć na talerzu.
Posypać migdałami i skórką.
Masę makową dokładnie wymieszać z bakaliami i jeżeli trzeba to dosłodzić miodem.Choć ja nie dosładzałam swoich muszelkowych makiełek.
Po ugotowaniu i ostudzeniu "klusek" w każdą muszlę włożyć makowy farsz i ułożyć na talerzu.
Posypać migdałami i skórką.
źródło: http://smaker.pl/przepis-makielki,122362,megi110278.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz