czwartek, 22 grudnia 2016

Makiełki

Desery

Składniki

  • 1 op makaronu - Muszle Duże
  • 1 puszka maku
  • Bakalie :
  • 2 op płatków migdałów , 1 op orzechów włoskich
  • 1 op fig suszonych , kilka suszonych śliwek i moreli
  • 2 op skórki pomarańczowej
  • 1 op słonecznika

 
Mak z puszki przełożyć do miski i dodać pokrojone bakalie. Zostawiając trochę płatków migdałowych i skórki pomarańczowej do ozdobienia.
Masę makową dokładnie wymieszać z bakaliami i jeżeli trzeba to dosłodzić miodem.Choć ja nie dosładzałam swoich muszelkowych makiełek.

Po ugotowaniu i ostudzeniu "klusek" w każdą muszlę włożyć makowy farsz i ułożyć na talerzu.
Posypać migdałami i skórką.
źródło: http://smaker.pl/przepis-makielki,122362,megi110278.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz