czwartek, 1 grudnia 2016

Kruchy placek z jabłkami.

Desery

Składniki


Przygotowanie

 
Wykonanie:

Wymieszać składniki i zagnieść kruche ciasto, pozostawić na pół godziny w chłodnym miejscu.
Następnie podzielić ciasto na dwie części, jedną część rozwałkować, przełożyć do formy i podpiec na złoty kolor.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, jeżeli mamy jabłka bardzo soczyste to musimy odcisnąć sok, przyprawić cukrem i cynamonem według uznania. Rozłożyć na podpieczonym i wystudzonym placku, przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta. Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut również na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kruchy-placek-z-jablkami,119379,tradycyjna-kuchnia.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz