Składniki
- CIASTO
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 margaryna
- 1 jajko
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki mleka
- 2 płaskie łyżeczki sody
- MASA:
- 6 łyżek cukru + cukier waniliowy
- 1 margaryna
- 1/2 litr mleka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- POLEWA:
- 100 g cukru
- 100 g orzechów
- 120 g masła
- 2 płaskie łyżki miodu
Przygotowanie
Zagnieść 3 placki ze składników z kategorii CIASTO. Piec pojedyńczo przez ok.7-10 min w 180 stopniach, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym oraz margaryną. Mąki rozrobić z odlanym mlekiem i dodać do całości i zagotować. Masę podzielić na dwie części. PLACKI smarować gorącą masą.
Składniki na polewę wyłożyć na patelnię i usmażyć. Wyłożyć na wierzch.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym oraz margaryną. Mąki rozrobić z odlanym mlekiem i dodać do całości i zagotować. Masę podzielić na dwie części. PLACKI smarować gorącą masą.
Składniki na polewę wyłożyć na patelnię i usmażyć. Wyłożyć na wierzch.
źródło: http://smaker.pl/przepis-orzechowiec,122034,rusty-fork.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz