środa, 7 września 2016

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Dania główne

Składniki

  • mięsko z łopatki wieprzowej 1 kg
  • pieczarki 50 dag
  • cebula 2 szt
  • bulion 1/2 litra
  • śmietana 18 %
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • liść lubczyku
  • przyprawa w płynie
  • liść laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 4 kuleczki
  • papryka w proszku wędzona
  • olej do smażenia

Przygotowanie

 
Mięso umyj, obierz z błon i pokrój w kostkę
Pieczarki umyj i drobno pokrój, cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso. Dodaj cebulę i pieczarki. Przesmaż wszystko razem.
Dodaj bulion, liść laurowy, ziele angielskie, liść lubczyku, paprykę wędzoną, sól, pieprz, przyprawę w płynie. Gotuj 40 minut.
Na koniec dodaj śmietanę. Podaj z kaszą, ryżem, ziemniakami lub chlebem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-gulasz-wieprzowy-z-pieczarkami,117682,joasia100.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz