Składniki
- mięsko z łopatki wieprzowej 1 kg
- pieczarki 50 dag
- cebula 2 szt
- bulion 1/2 litra
- śmietana 18 %
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- liść lubczyku
- przyprawa w płynie
- liść laurowy 2 szt
- ziele angielskie 4 kuleczki
- papryka w proszku wędzona
- olej do smażenia
Przygotowanie
Mięso umyj, obierz z błon i pokrój w kostkę
Pieczarki umyj i drobno pokrój, cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso. Dodaj cebulę i pieczarki. Przesmaż wszystko razem.
Dodaj bulion, liść laurowy, ziele angielskie, liść lubczyku, paprykę wędzoną, sól, pieprz, przyprawę w płynie. Gotuj 40 minut.
Na koniec dodaj śmietanę. Podaj z kaszą, ryżem, ziemniakami lub chlebem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-gulasz-wieprzowy-z-pieczarkami,117682,joasia100.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz