Składniki
- kalarepa 2
- marchew 2
- cebula 1
- seler naciowy 3 łodygi
- por 1
- pietruszka 1
- masło 1 łyzka
- śmietana 3 łyzki
- liśćie laurowe 2-3
- ziele angielskie kilka ziaren
- makaron nitki garść
- koperek ,natka pietruszki
Przygotowanie
- wszystkie warzywa pokroić w kostkę i włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem,smażyć przez kilka minut,przełożyć do garnka z bulionem,dodać przyprawy,w trakcie gotowania wrzucić do zupy makaron i gotować do miękkości warzyw,na koniec do zupy dodać śmietanę i posiekaną zieleninę,zagotować i podawać
- Zupę można ugotować z ziemniakami ale wówczas nie dodawać makaronu
źródło: http://smaker.pl/przepis-zupa-jarzynowa,117695,jagoda50.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz