wtorek, 6 września 2016

Zupa jarzynowa

Zupy

Składniki

  • kalarepa 2
  • marchew 2
  • cebula 1
  • seler naciowy 3 łodygi
  • por 1
  • pietruszka 1
  • masło 1 łyzka
  • śmietana 3 łyzki
  • liśćie laurowe 2-3
  • ziele angielskie kilka ziaren
  • makaron nitki garść
  • koperek ,natka pietruszki

Przygotowanie

 
  1. wszystkie warzywa pokroić w kostkę i włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem,smażyć przez kilka minut,przełożyć do garnka z bulionem,dodać przyprawy,w trakcie gotowania wrzucić do zupy makaron i gotować do miękkości warzyw,na koniec do zupy dodać śmietanę i posiekaną zieleninę,zagotować i podawać
  2. Zupę można ugotować z ziemniakami ale wówczas nie dodawać makaronu
źródło: http://smaker.pl/przepis-zupa-jarzynowa,117695,jagoda50.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz