czwartek, 8 września 2016

Duszony Schab w sosie własnym

Dania główne

Składniki


  1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Następnie kroimy w plastry o grubości ok 1,5 cm. 
    Lekko rozbijamy tłuczkiem z obydwu stron.
    Następnie obsmażamy aż mięso się "zamknie" i przekładamy do garnka.
  2. Całość zalewamy wodą, wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i majeranek.
    Gdy zacznie się gotować wrzucamy kostkę bulionową i szczyptę wegety. 
    Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem aż mięsko zmięknie.
    Następnie doprawiamy pieprzem.
    Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy do wywaru.
    Mieszamy aż sos zgęstnieje i czekamy aż zacznie się gotować od czasu do czasu mieszając.
    Wyłączamy ogień.
źródło: http://smaker.pl/przepis-duszony-schab-w-sosie-wlasnym,117707,bellapi.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz