piątek, 30 września 2016

Gołąbki z nadzieniem mięsno-ziemniaczanym

Dania główne

Składniki


Przygotowanie

 
Wykonanie:

Z kapusty wyjąć głąby, po czym zaparzyć w osolonym wrzątku i odstawić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć sok. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na tłuszczu. Do ziemniaków dodać zmielone mięso i cebulę.
Następnie przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Na przygotowane liście kapusty nakładać farsz i formować gołąbki.
Układać w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem, posolić do smaku i upiec w piekarniku do miękkości.

źródło: http://smaker.pl/przepis-golabki-z-nadzieniem-miesno-ziemniaczanym,118093,tradycyjna-kuchnia.html

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz