czwartek, 14 grudnia 2017

Karczek z pieczarkami "z rękawa"

Karczek z pieczarkami z rękawa

Składniki

  • Składniki :
  • karczek 800 g
  • pieczarki 300 g
  • śmietana 30 % 200 g
  • Marynata :

  • oliwa 3 łyżki
  • majeranek 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • sól ziołowa 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć. Umyte i osuszone mięso kila razy dokładnie obtoczyć w marynacie. Mięso na noc schować do lodówki. Następnie przełożyć do rękawa z pozostałą marynatą i dodać połówki umytych pieczarek.

  2. Piec w naczyniu żaroodpornym w temp. 170 stopni przez ok. 80 min. Następnie mięso wyciągnąć, a pieczarki z sosem przelać do naczynia. Dodać kremówkę i zagotować. Pokrojone plastry mięsa podawać na pieczarkach z sosem i ulubionymi dodatkami.

    Smacznego!
  3. źródło: https://smaker.pl/przepis-karczek-z-pieczarkami-quot-z-rekawa-quot,125564,steve.html


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz