Składniki
- schab- 4 plastry
- Cebula biała- 2 szt.
- Pomarańcza- 1 szt.
- Przecier pomidorowy- 4 łyżki
- Cukier- 1 łyżka
- papryka słodka mielona- 1 łyżka
- Sól- do smaku
- Pieprz- do smaku
- mąka- do obtoczenia mięsa
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Schab lekko rozbij. Posól i popieprz z każdej strony. Każdy kotlet obtocz mąką, przesmaż krótko na gorącym tłuszczu. Mięso przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Dodaj do mięsa. Pomarańczę obierz i pozbądź się białych błonek. Pokrój ją w półplasterki. Dodaj do mięsa. Dolej 3 szklanki wody. Dodaj 4 łyżki przecieru. Dodaj paprykę i cukier. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Duś na małym ogniu przez ok. 25-30 minut.
źródło: https://smaker.pl/przepis-schab-z-pomaranczami,156572,pobitegarybarbary.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz