poniedziałek, 25 grudnia 2017

Schab z pomarańczami

Schab z pomarańczami

Składniki

 

Przygotowanie

 
Schab lekko rozbij. Posól i popieprz z każdej strony. Każdy kotlet obtocz mąką, przesmaż krótko na gorącym tłuszczu. Mięso przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Dodaj do mięsa. Pomarańczę obierz i pozbądź się białych błonek. Pokrój ją w półplasterki. Dodaj do mięsa. Dolej 3 szklanki wody. Dodaj 4 łyżki przecieru. Dodaj paprykę i cukier. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Duś na małym ogniu przez ok. 25-30 minut. 
źródło: https://smaker.pl/przepis-schab-z-pomaranczami,156572,pobitegarybarbary.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz