Składniki
- Kakao 1 łyżka
- Soda oczyszczona 1 łyzeczka
- Jajo kurze 3 szt
- Margaryna 20 dag
- przyprawa do piernika 1 szt
- mąka pszenna Typ 500 3 szkl
- Śmietana 1 szkl
- zimna woda 2 łyżki
- miód płynny 20 dag
- Cukier 1,5 szkl
Przygotowanie
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy miód, wodę, śmietanę, kakao, mąkę pszenną, sodę i przyprawę do piernika. Mieszamy dokładnie mikserem. Dodajemy wcześniej ubitą pianę z białek lekko mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy do formy- keksówki o wymiarach 8/33. Pieczemy w 180 stopniach ok. 60 minut. Dekorujemy polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz