pusta i papryka, szalotka, i szczypiorek.:)
Składniki
- czerwona kapusta 400 g
- 1 większa szalotka
- 1 mała czerwona papryka ( 176 g )
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- oliwa z oliwek
- cukier
Przygotowanie
Kapustę i szalotkę zetrzeć na dużych oczkach tarki, obficie posolić, skropić sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na min. kilkanaście minut.
Potem dodać startą czerwoną paprykę, doprawić cukrem ,pieprzem, wymieszać i odstawić na 5 minut.
Przed podaniem skropić oliwą z oliwek, i posypać ściętym szczypiorkiem.
Ci co nie wyobrażają sobie surówki bez majonezu , mogą dodać 1 łyżkę, wtedy uzyskamy też pyszną SAŁATKĘ.
źródło: https://smaker.pl/przepis-surowka-ziecia,125555,koral.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz