czwartek, 14 grudnia 2017

Surówka zięcia

Surówka zięcia

pusta i papryka, szalotka, i szczypiorek.:)

Składniki

  • czerwona kapusta 400 g
  • 1 większa szalotka
  • 1 mała czerwona papryka ( 176 g )
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • cukier

Przygotowanie

  1. Kapustę i szalotkę zetrzeć na dużych oczkach tarki, obficie posolić, skropić sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na min. kilkanaście minut.
    Potem dodać startą czerwoną paprykę, doprawić cukrem ,pieprzem, wymieszać i odstawić na 5 minut.
    Przed podaniem skropić oliwą z oliwek, i posypać ściętym szczypiorkiem.
    Ci co nie wyobrażają sobie surówki bez majonezu , mogą dodać 1 łyżkę, wtedy uzyskamy też pyszną SAŁATKĘ.
źródło: https://smaker.pl/przepis-surowka-ziecia,125555,koral.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz