Składniki
- 1 opak.
- olej roślinny2 łyżki
- ząbki czosnku2 szt.
- 1 szt.
- 8 szt.
- 1 szt.
- 1 szt.
- ryż długoziarnisty100 gramów
- 100 gramów
- 1 szczypta
- 1 szczypta
- woda150 ml
Przygotowanie
- Krok 1
Ugotuj ryż. Cebulę, paprykę i cukinię pokrój w kostkę. - Krok 2
Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek. Dodaj cebulę, paprykę i cukinię. - Krok 3
Podsmażone napoje z ryżu i dopraw do smaku przypraw Delikat Knorr oraz pieprzem. - Krok 4
Z pomidorów zetnij czubek i wydrąż gniazda. Sok odcóż do miseczki - przyda się później. - Krok 5
Farsz umieść w pomidorach. Na szczycie dodaje łyżkę ricotty i przykryj pomidora odciętym plastrem. Pomidory ułóż w naczyniu żaroodpornym. - Krok 6
Fix knorr wymieszaj z 150 ml wody i wydrążonej działkami pomidora. Całość zagotuj. - Krok 7
Przygotowany sos wlej do naczynia i pieczę w nagrzanym do 200 ° C piekarniku przez 20 minut.
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/faszerowane-pomidory-3?menu-of-the-day=2018-10-25,cold_appetizer&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2018-10-25&utm_content=cold_appetizer
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz