- makaron – 1 paczka
- wywar kostno-jarzynowy – 2 l
- pomidory z puszki krojone - 1 puszka ok. 400 g
- koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- kwaśna śmietana 18% - 150 ml
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE
- Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę (marchew, pietruszka, seler).
- Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
- Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), następnie całość połączyć ze sobą.
- Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy.
- Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.
źródło: https://gotowanie.onet.pl/przepisy/tradycyjna-zupa-pomidorowa-z-makaronem/b2dy3yp
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz