niedziela, 28 października 2018

KREM Z POMIDORÓW

zupa krem z pomidorów


    • Przygotowanie:około 10 minut
    • Gotowanie:30 minut
    • Danie gotowe w:około 40 minut
    • Kalorie:80 kcal w porcji
    • Liczba porcji:4

  • GŁÓWNE SKŁADNIKI

    • 6 średniej wielkości pomidorów
    • 2 ogórki kiszone
    • 1 mały koncentrat pomidorowy
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • 0,5 kalarepy
    • kawałek selera
    • szczypiorek
    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 mały buraczek
    • 0,5 jabłka
    • 1 garść sałaty roszponki
    • 1,5 łyżeczki soli himalajskiej
    • 1 łyżeczka przyprawy curry
    • 1 łyżeczka oregano
    • 1 łyżeczka bazylii
    • 1 łyżeczka kolendry
    • 1 łyżeczka tymianku
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 mały jogurt naturalny
    Przygotowanie:
    1. Warzywa umyj starannie w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej, a następnie przepłucz. Jeśli masz produkty ekologiczne, wtedy wystarczy umyć je w samej wodzie.
    2. Pokrój cebulę oraz czosnek w drobne kosteczki i duś na patelni bez użycia tłuszczu przez kilka minut – aż nabiorą rumianego zabarwienia.
    3. Wszystkie warzywa, które obejmuje przepis na krem z pomidorów pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do garnka. Zalej wodą z dodatkiem wszystkich zaproponowanych przypraw.
    3. Gotuj zupę tak długo aż marchewka stanie się miękka. Po tym czasie przełóż warzywa oraz bulion do blendera kielichowego i miksuj przez około 1,5 minuty.
    4. Zmiksowany krem z pomidorów przygotowany według przepisu przełóż z powrotem do garnka, dodaj sok z cytryny oraz jogurt naturalny, po czym gotuj przez kilka minut. Przełóż na talerze i podawaj razem ze szczypiorkiem.

    źródło: https://gotowanie.onet.pl/porady/tresciwe-zupy-warto-je-jesc-12-swietnych-przepisow/mcw4ps2

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz