poniedziałek, 29 października 2018

MAKARON Z KURKAMI

Makaron z kurkami
  • Przygotowanie: 15 minut
  • Gotowanie: 10 minut
  • Danie gotowe w: 35 minut
  • Kalorie: 350 kcal
  • Liczba porcji: 4

GŁÓWNE SKŁADNIKI

  • 400 g kurek
  • 200 g dowolnego makaronu
  • 50 g tartego parmezanu albo nieaktywnych płatków drożdżowych
  • 200 ml śmietanki kremówki albo śmietanki sojowej
  • garść orzechów włoskich
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ugotuj makaron
2. Kurki umyj, opcjonalnie pokrój na połówki
3. Na patelni podsmaż kurki z czosnkiem, wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem, zagotuj
4. Makaron wymieszaj z sosem kurkowym orzechami i pietruszką. Całość posyp parmezanem lub płatkami drożdżowymi w opcji dla wegan

źródło: https://gotowanie.onet.pl/porady/co-na-obiad-przepisy-na-caly-tydzien/3v41ztb

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz