niedziela, 14 października 2018

Papryka z miodem


Papryka z miodem:
 

Składniki

  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 6 pełnych łyżek cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy
  • ziele, liść, pieprz w ziarnkach, ząbki czosnku i gorczyca wg uznania do każdego słoika.
  • świeża papryka, najlepiej w trzech kolorach
 

Przygotowanie 



Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w mniejsze kawałki. 

Składniki zalewy zagotować.Na gotującą zalewę wrzucać partiami pokrojoną paprykę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. 
Wyjmować łyżką cedzakową do miski a na gotującą się zalewę wrzucać następną partię. 
Kiedy papryka przestygnie, przekładać do słoików i pasteryzować 10 minut. 
Po wyjęciu-słoiki dokręcić i ustawić do góry dnem.
źródło: https://smaker.pl/przepis-papryka-z-miodem,166920,helenapon.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz