Przygotowanie
Szpinak rozmroź i dokładnie odciśnij na sicie. Kasię roztop w rondelku, lekko przestudź i zmiksuj ze ze szpinakiem.
Cytrynę ściśle umyj. Zetrzyj się z nią skórkę (odłóż pod przykryciem) i wyciśnij sok. Jajka ubij z cukrem na puch.
Do ubitych jajek dodaj, ciągle miksując masę szpinakową i połowę soku z cytryny.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj do wypożyczonej.
Ciasto przełóż do formy keksowej o treściach 10x28 cm na opakowaniu papierów do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i pieczarki w 180 st.C około 40 minut.
Cukier puder utrzyj z 2-3 łyżkami soku na gładki, gęsty lukier. Ruch wymaga dodaj wodę. Wymieszaj ze startą skórką z cytryny. Gotowym lukrem polej ciasto.
źródło: ttps://www.przepisy.pl/przepis/zielone-ciasto-cytrynowe?menu-of-the-day=2018-10-25,dessert&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2018-10-25&utm_content=dessert
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz