niedziela, 28 października 2018

Zielone ciasto cytrynowe

Zielone ciasto cytrynowe

Składniki

lukier

    • cukier puder
      150 g

 

Przygotowanie

  •  
    Zielone ciasto cytrynowe - krok 1
    Krok 1
    Szpinak rozmroź i dokładnie odciśnij na sicie. Kasię roztop w rondelku, lekko przestudź i zmiksuj ze ze szpinakiem.
  •  
    Zielone ciasto cytrynowe - krok 2
    Krok 2
    Cytrynę ściśle umyj. Zetrzyj się z nią skórkę (odłóż pod przykryciem) i wyciśnij sok. Jajka ubij z cukrem na puch.
  •  
    Zielone ciasto cytrynowe - krok 3
    Krok 3
    Do ubitych jajek dodaj, ciągle miksując masę szpinakową i połowę soku z cytryny.
  •  
    Zielone ciasto cytrynowe - krok 4
    Krok 4
    Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj do wypożyczonej.
  •  
    Zielone ciasto cytrynowe - krok 5
    Krok 5
    Ciasto przełóż do formy keksowej o treściach 10x28 cm na opakowaniu papierów do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i pieczarki w 180 st.C około 40 minut.
  •  
    Zielone ciasto cytrynowe - krok 6
    Krok 6
    Cukier puder utrzyj z 2-3 łyżkami soku na gładki, gęsty lukier. Ruch wymaga dodaj wodę. Wymieszaj ze startą skórką z cytryny. Gotowym lukrem polej ciasto.
     
źródło: ttps://www.przepisy.pl/przepis/zielone-ciasto-cytrynowe?menu-of-the-day=2018-10-25,dessert&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2018-10-25&utm_content=dessert

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz