niedziela, 28 października 2018

Makaron linguine z pieczonymi warzywami

Znalezione obrazy dla zapytania Makaron linguine z pieczonymi warzywami

Składniki
Przygotowanie
  •  
    Krok 1
    Rozgrzej piekarnik do 220° C. Makaron ugotuj al dente, według wskazówek producenta. Po ugotowaniu makaron odcedź, pozostawiając niewielką ilość wody na dnie.
  •  
    Krok 2
    Bakłażana, cukinię i cebulę pokrój w półplastry, pomidorki przekrój na pół, posiekaj bazylię, zetrzyj ser, czosnek rozetrzyj na miazgę. Warzywa rozłóż na blasze piekarnika. Piecz około 10- 15 minut.
  •  
    Krok 3
    W misce z kilkoma łyżkami wody i oliwą rozetrzyj bulion warzywny, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, starty ser i posiekaną bazylię. Całość mieszaj, aż uzyskasz gładką pastę.
  •  
    Krok 4
    W garnku, w którym gotowałeś makaron pomieszaj pastę i upieczone warzywa.
     
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/makaron-linguine-z-pieczonymi-warzywami?menu-of-the-day=2018-10-25,main&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2018-10-25&utm_content=main

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz