Składniki
- 1 szt.
- 100 g
- oliwa z oliwek2 łyżki
- 1 szt.
- makaron linguine200 g
- świeża bazylia1 pęczek
- 1 szt.
- 250 g
- ząbek czosnku
Przygotowanie
- Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 220° C. Makaron ugotuj al dente, według wskazówek producenta. Po ugotowaniu makaron odcedź, pozostawiając niewielką ilość wody na dnie. - Krok 2
Bakłażana, cukinię i cebulę pokrój w półplastry, pomidorki przekrój na pół, posiekaj bazylię, zetrzyj ser, czosnek rozetrzyj na miazgę. Warzywa rozłóż na blasze piekarnika. Piecz około 10- 15 minut. - Krok 3
W misce z kilkoma łyżkami wody i oliwą rozetrzyj bulion warzywny, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, starty ser i posiekaną bazylię. Całość mieszaj, aż uzyskasz gładką pastę. - Krok 4
W garnku, w którym gotowałeś makaron pomieszaj pastę i upieczone warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz