Składniki
- Podwójny filet z piersi kurczaka
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- Bułka tarta
- ser żółty w plastrach
- wędlina w plasterkach
- papryka słodka
- sól i pieprz
Przygotowanie
Fileta z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Wycinamy wszelkie błonki i inne. Każdą pierś kroimy najpierw na pół w poprzek a następnie jeszcze raz - aby z jednej piersi otrzymać 4 cienkie płaty. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem (polecam robić to przez folię spożywczą alby mięsko nam się nie szarpało. Na jednym płacie układamy ser oraz wędlinę i przykrywamy drugim.
Do trzech misek dodajemy:
- jajko z solą i pieprzem
- mąka
- bułka tarta ze słodką papryką
Każdego kotleta obtaczamy w mące następnie w jajku a na koniec w bułce.
- jajko z solą i pieprzem
- mąka
- bułka tarta ze słodką papryką
Każdego kotleta obtaczamy w mące następnie w jajku a na koniec w bułce.
Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju bądź oliwie. Ok 3 min z każdej strony. Możemy go podać z ziemniaczkami bądź frytkami i dowolną sałatką.
źródło: https://smaker.pl/przepis-cordon-blue-z-serem-i-szynka,124747,habibichi.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz