Składniki
- Warzywa:
- Zielony groszek
- fasolka szparagowa
- Marchew
- Kalarepa
- Pietruszka
- Składniki na pulpety
- mięso wieprzowe mielone 25 dag
- Czosnek 2 ząbki
- Masło 1 łyżka
- Kasza manna 3 łyżki
- Jajo kurze 1 szt
- sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki
Przygotowanie
Wykonanie:
Warzywa opłukać, pokroić, zalać jednym litrem gorącej osolonej wody i gotować. Z mięsa, kaszy, jajka, posiekanej natki pietruszki, posiekanego czosnku i przypraw przyrządzić pulpety. Pod koniec gotowania warzyw, włożyć pulpety, gotować 15 minut. Podawać potrawę z pieczywem.
źródło: https://smaker.pl/przepis-warzywa-z-pulpetami,121057,tradycyjna-kuchnia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz