Składniki
- 4-5 jabłek
- 10 łyżek mąki
- 10 łyżek oliwy bądź oleju
- 10 łyżek cukru
- 4 szt. jajek
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka masła
- Cynamon mielony
- Cukier puder
Przygotowanie
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne. Pokój owoce na cząstki.
Formę wysmaruj masłem, ułóż pokrojone jabłka.
składniki na ciasto wymieszaj.
Zalej nim warstwę jabłek.
Piecz 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 C.
Po wyjęciu i przestudzeniu oprósz cukrem pudrem i niewielką ilością cynamonu.
Formę wysmaruj masłem, ułóż pokrojone jabłka.
składniki na ciasto wymieszaj.
Zalej nim warstwę jabłek.
Piecz 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 C.
Po wyjęciu i przestudzeniu oprósz cukrem pudrem i niewielką ilością cynamonu.
źródło: https://smaker.pl/przepis-szarlotka-dla-zabieganych-wg-magdy-gessler,121019,bellapi.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz