Składniki
- 2 białe czekolady
- 250 g serka mascarpone
- 330 ml kremówki 30 %
- 4 szklanki Nestle Kangus ewentualnie ekspandowane ziarno pszenicy w miodzie (to drugie bardziej dostępne- przynajmniej w moich o
- 2 mleczne czekolady
- 1 gorzka czekolada
- 150 ml kremówki 30 %
- garść Nestle Kangus lub ekspandowanej pszenicy na wierzch
- 150 g herbatników maślanych
Przygotowanie
W misie miksera umieścić serek mascarpone z 330 ml kremówki i ubić na gładką, jednolitą masę.
W kąpieli wodnej rozpuścić 2 białe czekolady, delikatnie je przestudzić i dodać do mascarpone i kremówki, delikatnie ale dokładnie wymieszać.
Na sam koniec do masy dodać pszenicę i wymieszać do połączenia się składników.
Blaszkę prostokątną bądź tortownicę wyłożyć herbatnikami (jeden obok drugiego) a na to przygotowaną wcześniej masę, na nią wyłożyć kolejną warstwę herbatników.
Następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekolady mleczne i gorzką, przestudzić.
W misie miksera umieścić kremówkę i ubić na sztywno, do niej dodać przestudzone czekolady i wymieszać delikatnie do połączenia się składników.
Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać ziarnami. Gotowe ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia
źródło: https://smaker.pl/przepis-kinder-country,121120,anka1803.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz