Składniki
- jogurt naturalny, 400 g
- żelatyna, 2 łyżki
- cukier puder, 80 g
- galaretka rubinowa, 1 op
- galaretka niebieska, 1 op
- herbatniki, 6 szt
Przygotowanie
Sposób przyrządzenia: Galaretki rozrabiamy osobno w mniejszej ilości wody niż to pisze na opakowaniu ( czyli ok. 250 ml ) Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. W misce rozrabiamy jogurt z cukrem pudrem. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Wszystko razem dokładnie! miksujemy. Zastygnięte! ( muszą być twarde ) galaretki kroimy w kosteczki. Delikatnie wkładamy do jogurtowej masy ( zostawiając kilka do ozdoby góry ). Wylewamy do formy keksowej wyłożonej herbatnikami. Wkładamy do lodówki. Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny
źródło: https://smaker.pl/przepis-imprezowe-jogurtowe,60376,ostranaslodko.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz