Składniki
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- ¼ łyżeczki: pieprzu, czosnku, cebuli w proszku
Sposób przygotowania:
W małej misce wymieszaj serek z przyprawami. Przez 1-2 minuty rozgrzej na średnim ogniu patelnię. Nabierz połowę łyżeczki serka i wlej ją na patelnię, a następnie piecz przez 1-2 minuty. Kiedy ser przestanie "pęcherzykować", a jego powierzchnia stanie się sucha i zacznie brązowieć, za pomocą gumowej łopatki odwróć chipsa na drugą stronę. Przytrzymaj na ogniu 20-30 sekund i gotowe. Z jednego opakowania serka wiejskiego powinno wyjść około 90 chipsów.
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- ¼ łyżeczki: pieprzu, czosnku, cebuli w proszku
Sposób przygotowania:
W małej misce wymieszaj serek z przyprawami. Przez 1-2 minuty rozgrzej na średnim ogniu patelnię. Nabierz połowę łyżeczki serka i wlej ją na patelnię, a następnie piecz przez 1-2 minuty. Kiedy ser przestanie "pęcherzykować", a jego powierzchnia stanie się sucha i zacznie brązowieć, za pomocą gumowej łopatki odwróć chipsa na drugą stronę. Przytrzymaj na ogniu 20-30 sekund i gotowe. Z jednego opakowania serka wiejskiego powinno wyjść około 90 chipsów.
źródło: http://www.ofeminin.pl/przepisy/chrupiace-chipsy-z-serka-wiejskiego-s2197284.html#utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_redakcja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz