Składniki
- Mąka 2 szkl.
- Cukier 1,5 szkl
- Kaszka kukurydziana 2 szkl.
- Kokos 1 szkl.
- Galaretka cytrynowa 1 op.
- Rodzynki 20 dkg.
- Czekolada 1/2 op.
- masło 1 kostka
- bułka tarta do formy oraz masło
- Jabłka usmażone 1 l.
Przygotowanie
Wszystkie sypkie produkty wymieszać,dodać rodzynki i czekoladę drobno pokrojoną.
Tortownicę posmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Na spód wyłożyć połowę sypkich produktów.
Na wierzch dać jabłka i drugą połowę sypkich składników.
Masło wyjęte z lodówki pokroić na cieńkie plastry i poukładać na wierzchu.
Tortownicę posmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Na spód wyłożyć połowę sypkich produktów.
Na wierzch dać jabłka i drugą połowę sypkich składników.
Masło wyjęte z lodówki pokroić na cieńkie plastry i poukładać na wierzchu.
Dać do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia w 180 st.około 40-50 min.
Najlepsza jeszcze ciepła podana z lodami:)
Najlepsza jeszcze ciepła podana z lodami:)
źródło: https://smaker.pl/przepis-sypana-szarlotka-z-rodzynkami-kokosem-galaretka-i-czekolada,121209,docherro.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz