sobota, 25 marca 2017

Sypana szarlotka z rodzynkami,kokosem ,galaretką i czekoladą.

Desery

Składniki

  • Mąka 2 szkl.
  • Cukier 1,5 szkl
  • Kaszka kukurydziana 2 szkl.
  • Kokos 1 szkl.
  • Galaretka cytrynowa 1 op.
  • Rodzynki 20 dkg.
  • Czekolada 1/2 op.
  • masło 1 kostka
  • bułka tarta do formy oraz masło
  • Jabłka usmażone 1 l.

Przygotowanie

 
Wszystkie sypkie produkty wymieszać,dodać rodzynki i czekoladę drobno pokrojoną.
Tortownicę posmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Na spód wyłożyć połowę sypkich produktów.
Na wierzch dać jabłka i drugą połowę sypkich składników.
Masło wyjęte z lodówki pokroić na cieńkie plastry i poukładać na wierzchu.
Dać do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia w 180 st.około 40-50 min.
Najlepsza jeszcze ciepła podana z lodami:)
źródło: https://smaker.pl/przepis-sypana-szarlotka-z-rodzynkami-kokosem-galaretka-i-czekolada,121209,docherro.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz