niedziela, 13 maja 2012

Pita z warzywami i mozzarellą



Składniki:
 
  • 4 małe chlebki pita
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cukinia
  • 3 czerwone cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • 250 g mozzarelli
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta skórki otartej z cytryny
  • sól, pieprz
  • sałata rzymska
  • 2 łyżeczki świeżych listków tymianku
Wykonanie: 


Cukinię oraz oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój w paseczki. Dodaj obraną, pokrojoną w plasterki cebulę i tymianek, dopraw solą i pieprzem, wlej 2 łyżki oliwy, obsmaż na patelni. Mozzarellę drobno pokrój, wymieszaj z kaparami, resztą oliwy. sokiem i skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki. Chlebki pita na krótko włóż do piekarnika, po czym wyjmij, napełnij sałatą, warzywami i marynowaną mozzarellą.

Dla 4 osób, czas przygotowania 15 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz