wtorek, 1 maja 2012

Papryka z grilla z mięsnym farszem



Składniki



  • 3 czerwone papryki,
  • 1/2 kg mięsa mielonego,
  • 30 dag startego żółtego sera,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim,
  • 5 dużych pieczarek,
  • jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1/2 łyżeczki majeranku,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • łyżka przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki zielonych drylowanych oliwek,
  • olej.



Przygotowanie


Cebule obrać i posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Lekko przestudzić. Mięso urobić z jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek. Dodać przestudzone grzyby. Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć na tacce do grillowania, piec ok. 45 min. Można także ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. w piekarniku.

trudność: umiarkowanie łatwe
czas przygotowania: w godzinę
koszt: w rozsądnej cenie
kiedy podać: na obiad

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz