Składniki
- 3 czerwone papryki,
- 1/2 kg mięsa mielonego,
- 30 dag startego żółtego sera,
- 2 cebule,
- 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim,
- 5 dużych pieczarek,
- jajko,
- sól,
- pieprz,
- 1/2 łyżeczki majeranku,
- 1/2 łyżeczki oregano,
- łyżka przecieru pomidorowego,
- 2 łyżki zielonych drylowanych oliwek,
- olej.
Przygotowanie
Cebule obrać i posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Lekko przestudzić. Mięso urobić z jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek. Dodać przestudzone grzyby. Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć na tacce do grillowania, piec ok. 45 min. Można także ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. w piekarniku.
trudność: umiarkowanie łatwe
czas przygotowania: w godzinę
koszt: w rozsądnej cenie
kiedy podać: na obiad
czas przygotowania: w godzinę
koszt: w rozsądnej cenie
kiedy podać: na obiad
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz