Składniki:
- 8 kromek pieczywa tostowego
- 2 średniej wielkości gruszki (mogą być też marynowane lub z syropu)
- 100 g sera typu rokpol
- 3 łyżki świeżego gęstego półtłustego twarogu
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- duża garść rzeżuchy
- sól, pieprz cayenne
Wykonanie:
Ser pleśniowy utrzyj z twarogiem na gładka masę, dopraw solą, pieprzem cayenne i sokiem z pomarańczy. Rzeżuchę umyj i osusz. Gruszki pokrój wzdłuż na ósemki (ze świeżych owoców usuń gniazda nasienne). Z pieczywa skrój skórkę, połowę kromek posmaruj masą serową, wszystkie tosty pokrój na ćwiartki. Na każdą posmarowaną ćwiartkę tostu połóż trochę rzeżuchy, następnie kawałek gruszki i znów trochę rzeżuchy. Przykryj suchą ćwiartką tostu, zepnij dolną i górną część kanapeczki drewnianymi wykałaczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz