wtorek, 1 maja 2012

Medaliony z ryb pieczone na grillu

Medaliony z ryb pieczone na grillu


Składniki:

  • 4 dzwonka grubości 3 cm (łosoś, jesiotr) 
  • 4 łyżki oliwy 
  • sok z 1 cytryny 
  • sól, pieprz 
  • 4 gałązki rozmarynu

Przygotowanie:


Dzwonka opłukać, usunąć kawałki kręgosłupa i ości, odcisnąć tłuste końce i zwinąć je do środka. Medaliony spiąć szpilką lub wykałaczką i osolić. 
Sok z cytryny wymieszać z pieprzem, oliwą i posmarować medaliony. Rybę odstawić na 30 minut
Z folii aluminiowej wyciąć kawałki nieco większe niż medaliony. Rozłożyć je na grillu, na nich rybę, a na rybie gałązki rozmarynu. Posmarować rybę marynatą z soku cytrynowego i oliwy. Piec 7 minut z obu stron, smarując marynatą 
Podawać z masłem aromatycznym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz