Składniki:
- 4 dzwonka grubości 3 cm (łosoś, jesiotr)
- 4 łyżki oliwy
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
- 4 gałązki rozmarynu
Przygotowanie:
Dzwonka opłukać, usunąć kawałki kręgosłupa i ości, odcisnąć tłuste końce i zwinąć je do środka. Medaliony spiąć szpilką lub wykałaczką i osolić.
Sok z cytryny wymieszać z pieprzem, oliwą i posmarować medaliony. Rybę odstawić na 30 minut.
Z folii aluminiowej wyciąć kawałki nieco większe niż medaliony. Rozłożyć je na grillu, na nich rybę, a na rybie gałązki rozmarynu. Posmarować rybę marynatą z soku cytrynowego i oliwy. Piec 7 minut z obu stron, smarując marynatą
Podawać z masłem aromatycznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz