Składniki:
- 4 podłużne bułki grahamki
- 1 pojemniczek naturalnego serka kremowego lub ricotty (100 g)
- 4 plastry szynki wędzonej
- 2 strąki dużej czerwonej papryki marynowanej w oleju (lub 8 płatków suszonych pomidorów w oliwie)
- garść roszponki lub rzeżuchy
- kilka listków bazylii
- sok z cytryny
- sól, pieprz cayenne
Wykonanie:
Paprykę lub pomidory osącz z zalewy. Zieleninę umyj i osusz. Serek kremowy lub ricottę rozetrzyj na gładką masę z odrobiną oliwnej zalewy i soku z cytryny. dopraw solą i pieprzem cayenne. Bułki przekrój na połówki, każdą posmaruj cienko serem.
4 połówki obłóż szynką, kawałkami papryki lub pomidorów i posyp zieleniną, ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Przykryj pozostałymi połówkami bułek.
Paprykę lub pomidory osącz z zalewy. Zieleninę umyj i osusz. Serek kremowy lub ricottę rozetrzyj na gładką masę z odrobiną oliwnej zalewy i soku z cytryny. dopraw solą i pieprzem cayenne. Bułki przekrój na połówki, każdą posmaruj cienko serem.
4 połówki obłóż szynką, kawałkami papryki lub pomidorów i posyp zieleniną, ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Przykryj pozostałymi połówkami bułek.
Dla 4 osób, czas przygotowania 10 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz