Składniki ok. 20 ślimaczków:
- 4 tortille pszenne (średnica każdej ok. 25 cm)
- 1 wędzona pierś kurczaka (może być pieczona)
- 2 kolorowe papryki
- 1 marchewka
- 1 długi ogórek
- 150 g sera koziego (twarogowego)
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Pierś kurczaka pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Warzywa umyj, wytnij z papryk gniazda nasienne, miąższ drobniutko pokrój. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połącz mięso z warzywami i odrobiną sera koziego. Każdy płat tortilli posmaruj kozim serem i ułóż na nim farsz. Zwiń tak jak naleśnik i zapiecz w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 180 st. C. Po zapieczeniu pokrój w ślimaczki o szerokości 2 cm i okręć plastrem ogórka. Zepnij wykałaczką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz