Składniki:
- 175 g masła
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- skórka otarta z cytryny
Krem:
- 60 g masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- skórka otarta z cytryny
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170 st. C. Miękkie masło, cukier puder i skórkę z cytryny przełóż do dużej miski i ubij mikserem na puszystą masę. Do masy dodaj mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia niewielkie ciasteczka (o średnicy około 3 cm). Piecz 12-14 minut na złotobrązowy kolor.
Wszystkie składniki kremu ubij na puszystą masę. Smaruj nim ciasteczka i sklejaj je po dwa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz