Składniki:
- 4 małe chlebki pita
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 mała cukinia
- 3 czerwone cebule
- 4 łyżki oliwy
- 250 g mozzarelli
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka soku z cytryny
- szczypta skórki otartej z cytryny
- sól, pieprz
- sałata rzymska
- 2 łyżeczki świeżych listków tymianku
Wykonanie:
Cukinię oraz oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój w paseczki. Dodaj obraną, pokrojoną w plasterki cebulę i tymianek, dopraw solą i pieprzem, wlej 2 łyżki oliwy, obsmaż na patelni. Mozzarellę drobno pokrój, wymieszaj z kaparami, resztą oliwy. sokiem i skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki. Chlebki pita na krótko włóż do piekarnika, po czym wyjmij, napełnij sałatą, warzywami i marynowaną mozzarellą.
Cukinię oraz oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój w paseczki. Dodaj obraną, pokrojoną w plasterki cebulę i tymianek, dopraw solą i pieprzem, wlej 2 łyżki oliwy, obsmaż na patelni. Mozzarellę drobno pokrój, wymieszaj z kaparami, resztą oliwy. sokiem i skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki. Chlebki pita na krótko włóż do piekarnika, po czym wyjmij, napełnij sałatą, warzywami i marynowaną mozzarellą.
Dla 4 osób, czas przygotowania 15 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz