Składniki na 4 porcje:
- 4 steki z łososia,
- 8 łyżek oleju,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 2 ząbki czosnku,
- pęczek estragonu,
- sól, pieprz,
- główka sałaty,
- po pół żółtej i czerwonej papryki,
- mała cebula,
- 2 łyżki octu winnego
- 8 łyżek oleju,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 2 ząbki czosnku,
- pęczek estragonu,
- sól, pieprz,
- główka sałaty,
- po pół żółtej i czerwonej papryki,
- mała cebula,
- 2 łyżki octu winnego
Przygotowanie:
5 łyżek oleju zmieszać z sokiem z cytryny, dodać czosnek pokrojony w plasterki i posiekany estragon. Steki zalać marynatą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Opiekać na grillu po 6-8 minut z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem.
Sałatę potargać na kawałki, papryki pokroić w paseczki, cebulę w drobną kostkę. Cebulę zmieszać z octem, dodać olej, doprawić solą i pieprzem, zmieszać z sałatą i papryką. Łososia podawać z sałatką.
Sałatę potargać na kawałki, papryki pokroić w paseczki, cebulę w drobną kostkę. Cebulę zmieszać z octem, dodać olej, doprawić solą i pieprzem, zmieszać z sałatą i papryką. Łososia podawać z sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz