sobota, 13 sierpnia 2016

Pierś z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Dania główne


Składniki

  • pierś z kurczaka
  • ok. 150 g mrożonego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 3 plasterki mozzarelli grubości ok. 0,5 cm
  • szczypta słodkiej papryki i czosnku
  • sól i pierz

Przygotowanie

 
  1. Szpinak należy podsmażyć i dodać do niego bardzo drobno posiekany ząbek czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy. Następnie należy rozsmarować na jej całej powierzchni podsmażony szpinak, na który wykładamy pokrojone w kostkę plasterki mozzarelli. Całość zwijamy dokładnie, posypujemy przyprawami, solimy i pieprzymy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy przez ok. 40 minut.

źródło:  http://smaker.pl/przepis-piers-z-kurczaka-ze-szpinakiem-i-mozzarella,117370,diabolekzzielonymi.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz