Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 papryka czerwona
- 2 marchewki
- 2 jajka
- 3 łyżki delikatnego majonezu
- 1 łyżka musztardy stołowej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Marchewki obieramy i gotujemy je lekko osolonej i posłodzonej wodzie, studzimy, a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i również drobno kroimy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i dodajemy do nich odsączonego i pokruszonego na kawałki tuńczyka. Do składników dodajemy także wymieszany z musztardą delikatny majonez. Wszystko dokładnie mieszamy oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów
źródło: http://smaker.pl/przepis-salatka-warzywna-z-jajkiem-i-tunczykiem,117545,futka.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz