Składniki
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody (najlepiej gazowanej)
- 2,5 szklanki mąki
- szczypta soli
- drobinki czekolady, ilość wg uznania
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie
- Jajka zmiksować dodając do nich mąkę, sól, wodę i mleko. Ciasto powinno być dość rzadkie, jeśli jest za gęste, dolać jeszcze wody. Wsypać czekoladę i zamieszać delikatnie. Odstawić na ok. pół godziny.
- Ciasto wylewać na patelnię, obracając nią, aby ciasto równomiernie się rozlało. Smażyć z obu stron do ścięcia ciasta. Podawać z serem na słodko lub z owocami i cukrem pudrem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-nalesniki-stracciatella,117548,monialubi.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz