poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Faszerowane cytryny

Przekąski

Składniki

  • 2 duże cytryny
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • jabłuszka kaparowe

Przygotowanie

 
  1. Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i pokroiłem.
    Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki.
    Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę.
    Doprawiłem do smaku pieprzem i solą.
    Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone
źródło: http://smaker.pl/przepis-faszerowane-cytryny,117562,obserwator.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz