Składniki
- 2 duże cytryny
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- jabłuszka kaparowe
Przygotowanie
- Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i pokroiłem.
Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki.
Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę.
Doprawiłem do smaku pieprzem i solą.
Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone
źródło: http://smaker.pl/przepis-faszerowane-cytryny,117562,obserwator.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz