niedziela, 14 sierpnia 2016

Domowy krem czekoladowo-orzechowy

Śniadania

Składniki

  • 60g pokrojonych migdałów
  • 60g pokrojonych orzechów laskowych
  • 180g cukru pudru
  • 200ml mleka
  • 300g gorzkiej czekolady lub mlecznej, lub białej
  • 140g masła

Przygotowanie

 
  1. Migdały i orzechy uprażyć na suchej patelni. Zmiksować w blenderze razem z cukrem pudrem i mlekiem na gładką masę.
  2. Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, ostudzić. Połączyć obie masy i ponownie zmiksować. Przełożyć do słoika o pojemności ok. 400g. 
  3. Krem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu maksymalnie 2 tygodni.
źródło: http://smaker.pl/przepis-domowy-krem-czekoladowo-orzechowy,117400,monialubi.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz