Składniki
- 60g pokrojonych migdałów
- 60g pokrojonych orzechów laskowych
- 180g cukru pudru
- 200ml mleka
- 300g gorzkiej czekolady lub mlecznej, lub białej
- 140g masła
Przygotowanie
- Migdały i orzechy uprażyć na suchej patelni. Zmiksować w blenderze razem z cukrem pudrem i mlekiem na gładką masę.
- Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, ostudzić. Połączyć obie masy i ponownie zmiksować. Przełożyć do słoika o pojemności ok. 400g.
- Krem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu maksymalnie 2 tygodni.
źródło: http://smaker.pl/przepis-domowy-krem-czekoladowo-orzechowy,117400,monialubi.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz